Går all-in for Kim

Går all-in for Kim

Kim J. Åland (46) hadde vært lenge utenfor arbeidslivet på bakgrunn av store utfordringer i livet. Hos Agder Betong Entreprenører AS har han nå fått alt han trenger til en ny sjanse i arbeidslivet.  

Kim J. Åland (46) hadde vært lenge utenfor arbeidslivet på bakgrunn av store utfordringer i livet. Hos Agder Betong Entreprenører AS har han nå fått alt han trenger til en ny sjanse i arbeidslivet.  

by | 08/10/2020

Det er viktig å gi et godt inntrykk i en søknad

EGEN FIRMABIL: Kim J. Åland disponerer egen firmabil hos Agder Betong Entreprenør AS. Fra venstre: Jarl Martin, Andreas Astrup, daglig leder Gretar Gudlaugsson, Kim J. Åland og Dan Josephsen. Foto: Dag Eide / Jobbklar 

Agder Betong Entreprenør AS holder til på Industritoppen i Arendal. Firmaet har fem ansatte hvor Kim J. Åland er siste tilskudd. Her får han opplæring i betong- og murerarfaget. 

– Kim er positiv, villig til å stå på og lære seg faget. Det er en god egenskap å ha. Derfor velger vi å satse på han og gi han en sjanse i arbeidslivet, forteller daglig leder Gretar Gudlaugsson. 

Åland beskriver arbeidsmiljøet som topp. Han forteller at han følte seg velkommen da han startet i bedriften og han får svar på ting dersom han lurer på noe.  

– Det er viktig for meg siden jeg er usikker på om jeg gjør en god jobb. Nå føler jeg livskvaliteten har bedret seg. Selvtilliten og mestringen har også fått en boost. Det er godt å kjenne seg fysisk sliten i stedet for mentalt sliten, sier han. 

Motivering og tilrettelegging 

NAV har gått inn med midler til kjøp av verneutstyr og håndverktøy for 46-åringen. Agder Betong Entreprenør AS har kjøpt en Volkswagen Caddy Maxi firmabil som Åland disponerer. 

– Dette gjør vi for å få opp motivasjonen og tilrettelegge mest mulig for våre ansatte. Vi mener det er viktig at de ansatte har det greiest mulig på jobb, sier Gudlaugsson.  

Store prosjekter 

Etter Åland kom i jobb har han vært med på mye forskjellig, blant annet tradisjonell forskaling, systemforskaling, støpe gulv og pusse med helikopter. 

– Vi har mange spennende prosjekter fremover som Kim skal være med på, og målet er at han etter hvert behersker det meste innen betong og murerfaget, forteller Gudlaugsson.  

Åland har blant annet vært med å støpe ringmur til tre rekkehus på Marisberg på Tromøy i Arendal. Hans skal også være med i arbeidet med å støpe fundamentene til den nye barnehagen i Tvedestrand.  

Rask utvikling 

Jobbveileder i Jobbklar, Dag Eide, forteller at 46-åringen har behov for en fysisk jobb hvor han kan se raske resultater. Jobben i betong- og murerfirmaet i Arendal innfrir disse behovene. 

– Etter to måneder i praksis har Kim utviklet seg veldig mye og fått et sunnere liv. Det er svært inspirerende å se hva Agder Betong Entreprenør, NAV Arendal og Jobbklar kan få til sammen med en motivert jobbsøker, sier Eide. 

I tillegg til opplæring i murerfaget skal Kim J. Åland gå i gang med førerkort for tilhenger over 3,5 tonn, samt truckførerbevis i flere klasser. Dette får han mulighet til med støtte fra NAV. Agder Betong Entreprenør AS tar kostnaden med praksisbiten knyttet til truckførerbeviset.