Suksess med Åpen dag på Nedenes

Suksess med Åpen dag på Nedenes

Store og små tok turen til Nedenes i Arendal onsdag da Jobbklar inviterte til Åpen dag. Koordinator Jorunn Abusland mener det er viktig å vise frem Varig tilrettelagt arbeid for lokalsamfunnet.

Store og små tok turen til Nedenes i Arendal onsdag da Jobbklar inviterte til Åpen dag. Koordinator Jorunn Abusland mener det er viktig å vise frem Varig tilrettelagt arbeid for lokalsamfunnet.

by | 22/09/2021

Åpen dag på Nedenes 04

ÅPEN DAG: Sol Hestø Rokvam (til høyre) og Siw Haslemo fra Tvedestrand vgs hadde tatt turen til Nedenes for å få et innblikk i hva Jobbklar tilbyr av varer og tjenester. Foto: Ingmar Brokka Rike / Jobbklar

Åpen dag på Nedenes er en informasjonsdag for tiltaket Varig tilrettelagt arbeid (VTA) hvor Jobbklar viser frem bedriftens ulike arenaer og tilbud. Koordinator og jobbveileder, Jorunn Abusland, forteller at det er viktig å vise frem VTA-tiltaket for lokalsamfunnet.

– Erfaringene vi har med Åpen dag er at folk kommer innom for å se på vårt mangfold av tilbud. Noen ønsker å søke plass der og da, mens andre ønsker å tenke seg litt om. Noen har også familiemedlemmer som kommer innom. Familiemedlemmer kan da fortelle videre og så kommer det etter hvert folk som er interessert i å jobbe her, forteller Abusland.

Åpen dag på Nedenes 02

VED TIL VINTEREN: Bjørg fikk med seg 8 sekker med ved fra Treavdelingen til kroner 10 per sekk. Her sammen med arbeidsleder i Jobbklar, Kjell Woxmyhr. Foto: Ingmar Brokka Rike / Jobbklar

Åpen dag på Nedenes 01

GRATIS VAFLER: Thomas Brandt fra Gjenbruksbutikken serverte gratis vafler og kaffe til besøkende. Vaffelrøren ble levert av Sørsvann Kro på Stoa i Arendal. Foto: Ingmar Brokka Rike / Jobbklar 

En smak av Jobbklar

Fremmøtte fikk både informasjon og omvisning i lokalene på Nedenes. Det ble også holdt et høstmarked hvor ulike avdelinger viste seg frem med sine produkter. Kry Redesign. Treavdelingen og Gjenbruksbutikken på Nedenes var blant avdelingene som viste frem produkter.

– Dette skal være et lavterskeltilbud og folk skal kunne komme hit bare for å kikke. Her får besøkende også snakke med veiledere i Jobbklar, og så viser vi besøkende rundt slik at de får litt av atmosfæren og se hvordan vi har det her, forteller jobbveileder Anne Boe Gelius.

Åpen dag på Nedenes 05

JOBBKLAR PÅ NEDENES: Utenfor Gjenbruksbutikken på Nedenes var det utstilt mange ulike produkter fra Treavdelingen, KRY Redesign og Gjenbruksbutikken. Alt til nedsatt pris. Foto: Ingmar Brokka Rike / Jobbklar